• Ingrediënten:


    • 500 gr varkenshaas

    • 2 dl ketjap (manis)

    • 2 el ketjap (benteng)

    • 2 tl gemberpoeder

    • 1 tl djinten

    • 4 djeroek poeroet blaadjes

    • 3 teentjes knoflook

    • 3 tl sambal badjak

  • Bereiding:


    • Pers de knoflook of wrijf deze fijn

    • Snijd de varkenshaas in niet te kleine dobbelstenen

    • Maak de marinade door de ketjap manis, ketjap benteng, gemberpoeder, djinten en knoflook goed door elkaar te mengen

    • Voeg de djeroek poeroet blaadjes toe

    • Laat het vlees hierin minstens 2 uur marineren schep het van tijd tot tijd om

    • Laat na het marineren het vlees uitlekken, maar vang de marinade op

    • Dep het vlees goed droog en rijg het aan sat‚pennen of -stokjes

    • Rooster de saté’s gaar op de grill of barbecue

    • Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tijdens het roosteren met de marinade

    • Serveer bij deze saté een ketjapsaus, maar een pindasaus kan ook