-
Ingrediënten:-
500 gr varkenshaas -
2 dl ketjap (manis) -
2 el ketjap (benteng) -
2 tl gemberpoeder -
1 tl djinten -
4 djeroek poeroet blaadjes -
3 teentjes knoflook -
3 tl sambal badjak
-
-
Bereiding:-
Pers de knoflook of wrijf deze fijn -
Snijd de varkenshaas in niet te kleine dobbelstenen -
Maak de marinade door de ketjap manis, ketjap benteng, gemberpoeder, djinten en knoflook goed door elkaar te mengen -
Voeg de djeroek poeroet blaadjes toe -
Laat het vlees hierin minstens 2 uur marineren schep het van tijd tot tijd om -
Laat na het marineren het vlees uitlekken, maar vang de marinade op -
Dep het vlees goed droog en rijg het aan sat‚pennen of -stokjes -
Rooster de saté’s gaar op de grill of barbecue -
Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tijdens het roosteren met de marinade -
Serveer bij deze saté een ketjapsaus, maar een pindasaus kan ook
-