• Ingrediënten:


    • 500 gr mals varkensvlees

    • 2 sjalotten

    • 2 teentjes knoflook

    • 1 tl ketoembar

    • 1 mespunt laospoeder

    • 1 tl zout

    • 1 tl djahépoeder

    • 1 tl asem

    • 1 tl goela djawa

    • 2 el boter

    • 2 el ketjap

    • Satéstokjes

  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in dobbelsteentjes

    • Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn

    • Wrijf ze fijn tesamen met de ketoembar, laos, zout, djahé, asem en goela djawa

    • Smelt de boter, haal van de warmtebron en roer de ketjap en het kruidenmengsel erdoor

    • Meng het vlees hiermee en laat het een half uur staan

    • Rijg het vlees aan de stokjes

    • Rooster het vlees vlak voor het eten

    • Heeft u geen saté-rooster, rooster de saté dan onder de grill

    • Verwarm de grill 10 minuten voor, leg de stokjes precies onder het grillelement met de uitlekbak eronder

    • Rooster de saté 5 minuten, draai de stokjes om en rooster de andere kant ook 5 minuten

    • Serveer met katjangsaus