-
Ingrediënten:-
500 gr mals varkensvlees -
2 sjalotten -
2 teentjes knoflook -
1 tl ketoembar -
1 mespunt laospoeder -
1 tl zout -
1 tl djahépoeder -
1 tl asem -
1 tl goela djawa -
2 el boter -
2 el ketjap -
Satéstokjes
-
-
Bereiding:-
Snijd het vlees in dobbelsteentjes -
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn -
Wrijf ze fijn tesamen met de ketoembar, laos, zout, djahé, asem en goela djawa -
Smelt de boter, haal van de warmtebron en roer de ketjap en het kruidenmengsel erdoor -
Meng het vlees hiermee en laat het een half uur staan -
Rijg het vlees aan de stokjes -
Rooster het vlees vlak voor het eten -
Heeft u geen saté-rooster, rooster de saté dan onder de grill -
Verwarm de grill 10 minuten voor, leg de stokjes precies onder het grillelement met de uitlekbak eronder -
Rooster de saté 5 minuten, draai de stokjes om en rooster de andere kant ook 5 minuten -
Serveer met katjangsaus
-