• Ingrediënten:


    • 600 gr kipfilet

    • 8 el pindakaas

    • 1 witte ui

    • 2 tl sambal trassie

    • 3 el ketjap

    • 2 djeroek poeroetblaadjes

    • Citroensap

  • Bereiding:


    • Snijd het kippevlees in niet te kleine dobbelstenen

    • Rijg die aan satéstokjes en rooster ze op de gril of barbecue half gaar

    • Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn

    • Wrijf de ui sambal en pindakaas tot een brij

    • Bak deze brij samen met de djeroek peroetbladeren even op en laat hem een paar minuten zachtjes doorbakken

    • Giet er dan wat ketjap en het citroensap door

    • Haal de saté’s van de grill of barbecue en dompel ze in de saus

    • Laat ze weer een paar minuten roosteren en dompel ze dan opnieuw in de saus

    • Blijf dit herhalen tot de saté’s gaar zijn