Aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten

    • 6 koppen visbouillon, of half om half mosselvocht en water
    • 4 middelgrote tomaten, geschild van zaden ontdaan en in stukken
      gesneden
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • 1/2 kop rijst
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels fijngesneden peterselie


  • Bereiding:

    • Doe de visbouillon, tomaten, suiker, zout, peper en olijfolie in een
      stevige soeppan
    • Breng het aan de kook en laat 5 minuten op een flink vuur doorkoken
    • Draai het vuur lager en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken
    • Voeg de rijst toe en laat nog 15 minuten goed doorkoken
    • Roer het citroensap en de peterselie erdoor en dien onmiddellijk op