Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 6 koppen visbouillon, of half om half mosselvocht en water
- 4 middelgrote tomaten, geschild van zaden ontdaan en in stukken
gesneden - 1/2 theelepel suiker
- 1/4 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 1/2 eetlepel olijfolie
- 1/2 kop rijst
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
-
Bereiding:- Doe de visbouillon, tomaten, suiker, zout, peper en olijfolie in een
stevige soeppan - Breng het aan de kook en laat 5 minuten op een flink vuur doorkoken
- Draai het vuur lager en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken
- Voeg de rijst toe en laat nog 15 minuten goed doorkoken
- Roer het citroensap en de peterselie erdoor en dien onmiddellijk op
- Doe de visbouillon, tomaten, suiker, zout, peper en olijfolie in een