• IngrediĆ«nten:


    • 100 gr taotjo (erg zout en hebben een vreemde exotische smaak)

    • 50 gr gedroogde garnalen (oedang kering)

    • 3 sjalotten

    • 2 teentjes knoflook

    • 2 rode lomboks

    • 1 tl trassie

    • 1 tl asem

    • 2 salamblaadjes

    • 1 schijfje laos

    • 1 el boter

    • 2 tl suiker

  • Bereiding:


    • Was de gedroogde garnalen (oedang kering) goed, dep ze droog met keukenpapier en kneus ze fijn

    • Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn en

    • fruit ze samen met de trassie, asem, salamblaadjes en laos in de boter lichtbruin

    • Voeg de garnalen erbij en meng alles goed dooreen

    • Voeg enkele epels heet water toe en vervolgens de taotjo met de suiker

    • Laat alles op een lage warmtebron nog 3-4 minuten sudderen onder geregeld roeren

    • Schenk er, als het gaat aankoeken, een scheutje heet water bij