-
Ingrediënten:-
100 gr taotjo (erg zout en hebben een vreemde exotische smaak) -
50 gr gedroogde garnalen (oedang kering) -
3 sjalotten -
2 teentjes knoflook -
2 rode lomboks -
1 tl trassie -
1 tl asem -
2 salamblaadjes -
1 schijfje laos -
1 el boter -
2 tl suiker
-
-
Bereiding:-
Was de gedroogde garnalen (oedang kering) goed, dep ze droog met keukenpapier en kneus ze fijn -
Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn en -
fruit ze samen met de trassie, asem, salamblaadjes en laos in de boter lichtbruin -
Voeg de garnalen erbij en meng alles goed dooreen -
Voeg enkele epels heet water toe en vervolgens de taotjo met de suiker -
Laat alles op een lage warmtebron nog 3-4 minuten sudderen onder geregeld roeren -
Schenk er, als het gaat aankoeken, een scheutje heet water bij
-