-
Ingrediënten:-
2 sjalotten -
1 teentje knoflook -
3 rode lomboks -
1 tl asem -
1 tl koenirpoeder -
2 el boter -
1 1/2 tl suiker -
3 djeroek poeroetblaadjes -
1 stengel sereh -
1 wortelstok -
Temoe koentji -
50 gr santen -
2 el petis oedang (pasta van gegiste garnalen)
-
-
Bereiding:-
Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze -
Meng ze met de asem en koenir -
Fruit de kruiden in de boter op een lage warmtebron -
Kneus de temoe koentji en snijd de sereh fijn -
Voeg de djeroek poeroetblaadjes, suiker, temoe koentji en de sereh toe met enkele eetlepels heet water -
Smelt de santen en de petis oedang hierin -
Blijf roeren en laat de sambal ca 5 minuten sudderen
-