• IngrediĆ«nten:


    • 2 sjalotten

    • 1 teentje knoflook

    • 3 rode lomboks

    • 1 tl asem

    • 1 tl koenirpoeder

    • 2 el boter

    • 1 1/2 tl suiker

    • 3 djeroek poeroetblaadjes

    • 1 stengel sereh

    • 1 wortelstok

    • Temoe koentji

    • 50 gr santen

    • 2 el petis oedang (pasta van gegiste garnalen)

  • Bereiding:


    • Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze

    • Meng ze met de asem en koenir

    • Fruit de kruiden in de boter op een lage warmtebron

    • Kneus de temoe koentji en snijd de sereh fijn

    • Voeg de djeroek poeroetblaadjes, suiker, temoe koentji en de sereh toe met enkele eetlepels heet water

    • Smelt de santen en de petis oedang hierin

    • Blijf roeren en laat de sambal ca 5 minuten sudderen