• IngrediĆ«nten:


    • 200 g petehbonen

    • 2-3 lomboks

    • 1 ui

    • 4 teentjes knoflook

    • 3/4 tl laos

    • 1 1/2 el sereh

    • (50 gr garnalen)

    • 1 el trassiewater

    • 1 el asemwater

    • 1 dl santen

    • 2 djeroek-poeroetbladeren

    • Zout

    • (Klapper)olie

  • Bereiding:


    • Snijd de petebonen en kook ze af

    • (Ze kunnen ook in de sambal worden meegekookt)

    • Wrijf de ui, knoflook en 2 van de 3 lomboks fijn en fruit deze in olie

    • Wrijf de overgebleven lombok fijn en voeg deze met trasi- en asemwater en de overige kruiden, behalve de djeroek-peoerotbladeren, bij het gebakken mengsel

    • Lat het samen even doorkoken, voeg de petebonen, zout en evt de garnalen toe, en daarna de djeroekpoeroetbladeren met santen

    • Laat alles koken tot de santen olie loslaat