-
Ingrediënten:-
200 g petehbonen -
2-3 lomboks -
1 ui -
4 teentjes knoflook -
3/4 tl laos -
1 1/2 el sereh -
(50 gr garnalen) -
1 el trassiewater -
1 el asemwater -
1 dl santen -
2 djeroek-poeroetbladeren -
Zout -
(Klapper)olie
-
-
Bereiding:-
Snijd de petebonen en kook ze af -
(Ze kunnen ook in de sambal worden meegekookt) -
Wrijf de ui, knoflook en 2 van de 3 lomboks fijn en fruit deze in olie -
Wrijf de overgebleven lombok fijn en voeg deze met trasi- en asemwater en de overige kruiden, behalve de djeroek-peoerotbladeren, bij het gebakken mengsel -
Lat het samen even doorkoken, voeg de petebonen, zout en evt de garnalen toe, en daarna de djeroekpoeroetbladeren met santen -
Laat alles koken tot de santen olie loslaat
-