• Ingrediënten:


    • 200 gr gepelde garnalen

    • 2 uien

    • 4 teentjes knoflook

    • Olie

    • 1-2 lomboks

    • 3/4 tl laos

    • 2 djeroek-poeroetbladeren

    • 1 el asemwater

    • 1 el trassiewater

    • 1 tl goela djawa

    • 1/2 dl santen

    • 1 salamblad

    • 1/4 tl sereh

    • Zout

  • Bereiding:


    • Wrijf de uien, knoflook en lomboks fijn, vermeng ze met de kruiden, behalve de bladeren en fruit ze daarna in olie

    • Doe de garnalen met zout, trassie- en asemwater en goela djawa erbij en verwarm alles al roerend

    • Voeg er de santen en de bladeren aan toe en kook alles tot de santen olie loslaat

    • Gebruik, om het gerecht een rodere kleur te geven, 2 lomboks meer

    • Verwijder de zaadjes, wrijf de lomboks fijn en roer ze door de sambal