-
Ingrediënten:-
500 gr pinda’s (gebakken, gepeld en fijngewreven) -
3 el olie -
3 dl dikke santen -
Zout -
4 el tamarindesap
Fijn te wrijven ingrediënten: -
8 rode Spaanse pepers -
3 teentjes knoflook -
stukje gember van 1 cm -
4 sjalotjes (in ringen gesneden en gefruit) -
Stukje trassie van 2,5 cm (gebakken) -
2 tl bruine suiker -
2 tl zout
-
-
Bereiding:-
Verwarm de olie op een middelhoog vuur en fruit de fijngewreven ingredi‰nten tot de olie uitvloeit -
Temper het vuur en voeg al roerend de santen toe tot deze geheel is opgenomen -
Voeg pinda’s en zout naar smaak toe -
Bak de massa nogmaals tot de olie uitvloeit -
Haal de pan van het vuur -
Meng het tamarindesap door de sambal en proef hem af -
Serveer de sambal met gekookte witte rijst of sat‚ ajam, petjel of gado-gado
-