• Ingrediënten:


    • 500 gr pinda’s (gebakken, gepeld en fijngewreven)

    • 3 el olie

    • 3 dl dikke santen

    • Zout

    • 4 el tamarindesap


      Fijn te wrijven ingrediënten:


    • 8 rode Spaanse pepers

    • 3 teentjes knoflook

    • stukje gember van 1 cm

    • 4 sjalotjes (in ringen gesneden en gefruit)

    • Stukje trassie van 2,5 cm (gebakken)

    • 2 tl bruine suiker

    • 2 tl zout

  • Bereiding:


    • Verwarm de olie op een middelhoog vuur en fruit de fijngewreven ingredi‰nten tot de olie uitvloeit

    • Temper het vuur en voeg al roerend de santen toe tot deze geheel is opgenomen

    • Voeg pinda’s en zout naar smaak toe

    • Bak de massa nogmaals tot de olie uitvloeit

    • Haal de pan van het vuur

    • Meng het tamarindesap door de sambal en proef hem af

    • Serveer de sambal met gekookte witte rijst of sat‚ ajam, petjel of gado-gado