-
Ingrediënten:-
10 rode lomboks zonder pit -
1 teentje knoflook -
1 stukje asem ter grootte van drie walnoten -
5 gepofte kemiries -
1 tl trassie -
3 tl Javaanse suiker -
1/2 tl ketoembar -
1/2 tl laos -
Mespuntje kentjoer -
Zout
-
-
Bereiding:-
Haal de pitten uit de asem en wrijf de asem met de kemiri, trassie, knoflook, ketoembar, laos, kentjoer met het zout en de helft van de suiker tot een brij -
Voeg er dan de fijngesneden lombok aan toe en wrijf deze mee -
Doe, wanneer dit alles tot het een homogene massa is geworden, er de rest van de suiker bij en meng deze tot ze helemaal opgelost is -
Voeg niet alle suiker in ‚‚n keer toe, dat geeft moeilijkheden met het wrijven -
Dit is een tamelijk ingewikkelde sambal -
Ze is echter bijzonder geurig en mild en kan, mits in de koelkast in een afgesloten pot, zeer lang bewaard worden
-