• Ingrediënten:


    • 10 rode lomboks zonder pit

    • 1 teentje knoflook

    • 1 stukje asem ter grootte van drie walnoten

    • 5 gepofte kemiries

    • 1 tl trassie

    • 3 tl Javaanse suiker

    • 1/2 tl ketoembar

    • 1/2 tl laos

    • Mespuntje kentjoer

    • Zout

  • Bereiding:


    • Haal de pitten uit de asem en wrijf de asem met de kemiri, trassie, knoflook, ketoembar, laos, kentjoer met het zout en de helft van de suiker tot een brij

    • Voeg er dan de fijngesneden lombok aan toe en wrijf deze mee

    • Doe, wanneer dit alles tot het een homogene massa is geworden, er de rest van de suiker bij en meng deze tot ze helemaal opgelost is

    • Voeg niet alle suiker in ‚‚n keer toe, dat geeft moeilijkheden met het wrijven

    • Dit is een tamelijk ingewikkelde sambal

    • Ze is echter bijzonder geurig en mild en kan, mits in de koelkast in een afgesloten pot, zeer lang bewaard worden