• IngrediĆ«nten:


    • 10 verse rode lomboks

    • 3 in grote stukken gesneden uien

    • 3 in stukken gesneden teentjes knoflook

    • 3 stukjes trassie

    • 2 laurierblaadjes

    • 1 vingerkootje laoswortel

    • 1 serehstengel

    • Slaolie

    • 10 kemiriepitten (pas op: verwijder eerst de zwarte harde schil, die er soms nog in stukjes bij zit)

  • Bereiding:


    • Snijd de lomboks in kleine stukjes en de kemirie in vieren en wrijf ze samen goed fijn met de trassie, de ui en de knoflook

    • Fruit dan in een diepe pan 2 kopjes slaolie, de laurierblaadjes, de laos en de serehstengel op middelmatig vuur

    • Doe het mengsel erbij, zodra de olie goed heet is en blijf goed omroeren, zodat het niet aanbakt

    • Als de olie is ingetrokken, is de sambal klaar