-
Ingrediënten:-
1 stuk geweekte stokvis van ca 150 gr -
5 gesnipperde lomboks -
4 gesnipperde teentjes knoflook -
10 el gesnipperde uien -
Asem ter grootte van een walnoot -
1/2 el witte suiker -
1/6 blok santen -
4 el olie -
Zout
-
-
Bereiding:-
Wrijf lombok, uien, knoflook met suiker fijn -
Bak ze in de olie tot de uien lichtgeel zijn -
Stamp de stokvis in uiterst fijne stukjes en bak die mee -
Maak asemwater van de asem en 4 eetlepels warm water -
Voeg die aan de massa toe, evenals het blokje santen -
Roer dit alles goed door elkaar en laat het gerecht nog enige tijd stoven tot de stokvis gaar is -
Voeg zonodig 1 2 eetlepels water toe -
Deze sambal behoort vrij droog te zijn en kan, ook in de koelkast, niet al te lang bewaard worden
-