• IngrediĆ«nten:


    • 1 stuk geweekte stokvis van ca 150 gr

    • 5 gesnipperde lomboks

    • 4 gesnipperde teentjes knoflook

    • 10 el gesnipperde uien

    • Asem ter grootte van een walnoot

    • 1/2 el witte suiker

    • 1/6 blok santen

    • 4 el olie

    • Zout

  • Bereiding:


    • Wrijf lombok, uien, knoflook met suiker fijn

    • Bak ze in de olie tot de uien lichtgeel zijn

    • Stamp de stokvis in uiterst fijne stukjes en bak die mee

    • Maak asemwater van de asem en 4 eetlepels warm water

    • Voeg die aan de massa toe, evenals het blokje santen

    • Roer dit alles goed door elkaar en laat het gerecht nog enige tijd stoven tot de stokvis gaar is

    • Voeg zonodig 1 2 eetlepels water toe

    • Deze sambal behoort vrij droog te zijn en kan, ook in de koelkast, niet al te lang bewaard worden