Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 1-2 grapefruits
- 1 Cavaillonmeloen
- 1/2 komkommer
- 1/2 citroen + zout
- 2 wortelen
- 1/2 krop rode krulsla
- 1/2 krop groene krulsla
- 3 tomaten
- Enkele sprietjes bieslook
- Enkele blaadjes munt
- 6 rauwe langoustines
- 6 Sint-Jacobsvruchten
- Boter
- Voor het sausje:
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels acaciahoning
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1/2 dl walnootolie
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit Zorg ervoor dat alleen het vruchtvlees overblijft
- Maak de partjes los en vang het sap op
- Snijd de Cavaillon doormidden, verwijder de pitjes en haal met een dessertlepeltje stukjes uit het vruchtvlees Vang het sap op
- Snijd de komkommer overlangs doormidden en verwijder met een koffielepeltje de zaadjes
- Snijd de komkommer in plakjes en laat die 150-20 minuten afgedekt intrekken met wat zout en enkele druppels citroensap
- Rasp de worteltjes heel fijn
- Maak de slasoorten schoon, was ze en maak ze droog
- Dompel de tomaten even in kokend water, spoel ze snel koud, verwijder het velletje en snijd ze in vieren
- Verwijder de zaadjes en snijd ze in juliënne (fijne reepjes)
- Snijd de bieslook in staafjes van 2-3 cm en snijd de blaadjes munt klein
- Verwijder de schaal en het darmkanaal van de langoustines
- Snijd de Sint-Jacobsvruchten horizontaal doormidden
- Vermeng voor het sausje de mosterd, honing en frambozenazijn, klop dit op en werk af met de walnootolie
- Breng op smaak met peper en zout
- Leg de sla op 6 grote borden, strooi er de worteltjes over en leg daar de komkommer op
- Verdeel de Cavaillon en de grapefruit over de borden en strooi er de garnalen over
- Bak de langoustines en de Sint-Jacobsvruchten heel kort in hete boter en leg ze warm op de salade
- Verwijder het vet uit de braadpan en roer de aanbaksels met het meloen- en grapefruitsap los
- Laat dit even afkoelen en voeg het dan bij de saus
- Werk de borden mooi met de tomaat en de bieslook af en strooi er nog wat munt over
- Serveer de saus er apart bij