Aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten

    • 1-2 grapefruits
    • 1 Cavaillonmeloen
    • 1/2 komkommer
    • 1/2 citroen + zout
    • 2 wortelen
    • 1/2 krop rode krulsla
    • 1/2 krop groene krulsla
    • 3 tomaten
    • Enkele sprietjes bieslook
    • Enkele blaadjes munt
    • 6 rauwe langoustines
    • 6 Sint-Jacobsvruchten
    • Boter
    • Voor het sausje:
    • 1 eetlepel mosterd
    • 2 eetlepels acaciahoning
    • 1 eetlepel frambozenazijn
    • 1/2 dl walnootolie
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit Zorg ervoor dat alleen het vruchtvlees overblijft
    • Maak de partjes los en vang het sap op
    • Snijd de Cavaillon doormidden, verwijder de pitjes en haal met een dessertlepeltje stukjes uit het vruchtvlees Vang het sap op
    • Snijd de komkommer overlangs doormidden en verwijder met een koffielepeltje de zaadjes
    • Snijd de komkommer in plakjes en laat die 150-20 minuten afgedekt intrekken met wat zout en enkele druppels citroensap
    • Rasp de worteltjes heel fijn
    • Maak de slasoorten schoon, was ze en maak ze droog
    • Dompel de tomaten even in kokend water, spoel ze snel koud, verwijder het velletje en snijd ze in vieren
    • Verwijder de zaadjes en snijd ze in juliĆ«nne (fijne reepjes)
    • Snijd de bieslook in staafjes van 2-3 cm en snijd de blaadjes munt klein
    • Verwijder de schaal en het darmkanaal van de langoustines
    • Snijd de Sint-Jacobsvruchten horizontaal doormidden
    • Vermeng voor het sausje de mosterd, honing en frambozenazijn, klop dit op en werk af met de walnootolie
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Leg de sla op 6 grote borden, strooi er de worteltjes over en leg daar de komkommer op
    • Verdeel de Cavaillon en de grapefruit over de borden en strooi er de garnalen over
    • Bak de langoustines en de Sint-Jacobsvruchten heel kort in hete boter en leg ze warm op de salade
    • Verwijder het vet uit de braadpan en roer de aanbaksels met het meloen- en grapefruitsap los
    • Laat dit even afkoelen en voeg het dan bij de saus
    • Werk de borden mooi met de tomaat en de bieslook af en strooi er nog wat munt over
    • Serveer de saus er apart bij