Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 160 gr gepelde Zeeuwse garnalen
- 8 scampi’s
- 200 gr verschillende slasoorten (frisée, lollo rosso, veldsla etc.)
- 1 dl witte wijnazijn
- 3 dl olijfolie (eerste koude persing)
- 50 gr gemengde soorten zeewier (bijvoorbeeld wakamé, nori en kombu)
- 1 kleine komkommer
- Peper
- Zout
- Citroensap
- 2 tomaten
-
Bereiding:- Laat de zeewieren 20 minuten in water wellen
- Doe de helft van het zeewier met de azijn in de mengbeker van een keukenmachine en draai er een zachte puree van
- Voeg al draaiend langzaam de olie toe, zodat een gladde saus ontstaat
- Doe de dressing in een kom
- Snijd de rest van het zeewier in smalle reepjes en roer die door de dressing
- Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap
- Pluk de gewassen sla in stukjes en maak hem met de dressing licht aan
- Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal, leg ze enkele minuten onder de hete grill en zout ze lichtjes
- Verdeel de sla over vier borden, strooi er wat van de Zeeuwse garnaaltjes over, leg er per bord 2 scampi’s bij en garneer de borden met partjes tomaat en komkommmerballetjes
- Serveer direct