Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 160 gr gepelde Zeeuwse garnalen
    • 8 scampi’s
    • 200 gr verschillende slasoorten (frisée, lollo rosso, veldsla etc.)
    • 1 dl witte wijnazijn
    • 3 dl olijfolie (eerste koude persing)
    • 50 gr gemengde soorten zeewier (bijvoorbeeld wakamé, nori en kombu)
    • 1 kleine komkommer
    • Peper
    • Zout
    • Citroensap
    • 2 tomaten


  • Bereiding:

    • Laat de zeewieren 20 minuten in water wellen
    • Doe de helft van het zeewier met de azijn in de mengbeker van een keukenmachine en draai er een zachte puree van
    • Voeg al draaiend langzaam de olie toe, zodat een gladde saus ontstaat
    • Doe de dressing in een kom
    • Snijd de rest van het zeewier in smalle reepjes en roer die door de dressing
    • Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap
    • Pluk de gewassen sla in stukjes en maak hem met de dressing licht aan
    • Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal, leg ze enkele minuten onder de hete grill en zout ze lichtjes
    • Verdeel de sla over vier borden, strooi er wat van de Zeeuwse garnaaltjes over, leg er per bord 2 scampi’s bij en garneer de borden met partjes tomaat en komkommmerballetjes
    • Serveer direct