Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 4 tongfilets
- 4 stukjes zalm
- Enkele spinazieblaadjes
- Visbouillon
- Boter
- 4 gekookte asperges
- 8 gekookte peultjes
- voor de saus:
- 1/2 dl slagroom
- Peper
- Zout
- 1 eetlepel gehakte dille
- 1 theelepel pernod
- 1 theelepel citroensap
-
Bereiding:- Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog
- Beleg de tongfilet met spinazieblaadjes, rol iedere filet met een stukje zalm op en zet de visrolletjes met een cocktailprikker vast
- Leg op ieder rolletje een klontje boter en stoom de vis ± 7 minuten boven de visbouillon, zodat de vis nog niet helemaal gaar is
- Snijd de kopjes van de asperges en snijd de stelen in de lengte bijna tot het einde doormidden
- Drapeer de salade zo, dat de aspergepunten, met de ingesneden stelen, de peultjes de bladeren en de doorgesneden tongrolletjes de bloemen van een plantje vormen
- Serveer hier een saus bij van half stijf geslagen room, op smaak gebracht met peper, zout, dille, pernod en citroensap