Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 4 tongfilets
    • 4 stukjes zalm
    • Enkele spinazieblaadjes
    • Visbouillon
    • Boter
    • 4 gekookte asperges
    • 8 gekookte peultjes
    • voor de saus:
    • 1/2 dl slagroom
    • Peper
    • Zout
    • 1 eetlepel gehakte dille
    • 1 theelepel pernod
    • 1 theelepel citroensap


  • Bereiding:

    • Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog
    • Beleg de tongfilet met spinazieblaadjes, rol iedere filet met een stukje zalm op en zet de visrolletjes met een cocktailprikker vast
    • Leg op ieder rolletje een klontje boter en stoom de vis ± 7 minuten boven de visbouillon, zodat de vis nog niet helemaal gaar is
    • Snijd de kopjes van de asperges en snijd de stelen in de lengte bijna tot het einde doormidden
    • Drapeer de salade zo, dat de aspergepunten, met de ingesneden stelen, de peultjes de bladeren en de doorgesneden tongrolletjes de bloemen van een plantje vormen
    • Serveer hier een saus bij van half stijf geslagen room, op smaak gebracht met peper, zout, dille, pernod en citroensap