Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 2 rode grapefruit
    • 2 eetlepel rode wijnazijn
    • 3 eetlepels hazelnootolie
    • 1 theelepel tijm
    • 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
    • Zout
    • Peper
    • 100 gram blauwe druiven
    • 1 krop lollo rosso
    • 50 gram gepelde pecannoten


  • Bereiding:

    • Schil de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit
    • Vang het sap op
    • Klop een sausje van het grapefruitsap, de azijn en de olie
    • Roer de kruiden, zout en peper erdoor
    • Halveer en ontpit de druiven
    • Was de lollo rosso
    • Scheur de slabladeren in stukjes en leg ze in een schaal
    • Schep de vinaigrette erdoor
    • Leg de grapefruitpartjes, de druiven en de pecannoten op de salade