Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 20 zeer verse langoustines
    • 1/2 dl walnootolie
    • 125 gr haricots verts
    • 125 gr gewassen veldsla
    • 1/2 bos dragon
    • 1 rijpe sinaasappel
    • 1 dl kreeftenfumet
    • 2 dl versgeperst sinaasappelsap
    • 1 eetlepel vanilleazijn
    • 1 dl gevogeltebouillon
    • 20 gr fijngesneden gekonfijte sinaasappelschilletjes
    • 3 eetlepels hazelnootolie
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal
    • Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswater schrikken en op een zeef uitlekken
    • Laat de kreeftenfumet, de vanilleazijn, het sinaasappelsap en de gevogeltebouillon tot eenderde inkoken
    • Neem de vloeistof van het vuur, roer er de notenolie door en voeg op het laatst het dragonkruid en de fijne, gekonfijte schilletjes toe
    • Breng de dressing op smaak met peper en zout
    • Schik de veldsla en de haricots verts op de borden
    • Schil de sinaasappel, snijd het vruchtvlees in partjes en schik die op de salade
    • Sauteer vervolgens de langoustines in de hete walnootolie tot ze lekker krokant zijn
    • Schenk de dressing over de salade en leg er per persoon 5 langoustines op