Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr rode, groene en gele paprika
    • 300 gr haring
    • 2 theelepels citroensap
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 cl Droge sherry
    • Voor de dressing:
    • 150 gr crème fraîche
    • 50 gr mayonaise
    • 1 theelepel scherpe mosterd
    • 1 theelepel kerrie
    • 1 eetlepel Gehakte peterselie
    • Peterselie voor de garnering


  • Bereiding:

    • Was de paprika’s, droog ze af, snijd ze open en haal het zaad en de zaadlijsten eruit
    • Snijd het vruchtvlees in zeer kleine stukjes en doe die, met de in stukken gesneden haring in een schaal
    • Maak een dressing van het citroensap, de suiker, het zout en de sherry en giet dit over de salade
    • Laat afgedekt 1 uur marineren
    • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en maak de salade hiermee aan
    • Garneer met toefjes peterselie