Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr rode, groene en gele paprika
- 300 gr haring
- 2 theelepels citroensap
- 1/2 theelepel suiker
- 1/4 theelepel zout
- 2 cl Droge sherry
- Voor de dressing:
- 150 gr crème fraîche
- 50 gr mayonaise
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel Gehakte peterselie
- Peterselie voor de garnering
-
Bereiding:- Was de paprika’s, droog ze af, snijd ze open en haal het zaad en de zaadlijsten eruit
- Snijd het vruchtvlees in zeer kleine stukjes en doe die, met de in stukken gesneden haring in een schaal
- Maak een dressing van het citroensap, de suiker, het zout en de sherry en giet dit over de salade
- Laat afgedekt 1 uur marineren
- Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en maak de salade hiermee aan
- Garneer met toefjes peterselie