Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 gele en 1 roze grapefruit
    • 150 gr gemengde sla
    • 1 eetlepel notenolie
    • 6 verse Sint-Jacobsvruchten
    • Boter
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 borrelglas Cointreau
    • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit Vang het sap op en knijp het resterende sap uit het vliezennetwerk
    • Vermeng de gemengde sla met de notenolie en wat peper en zout
    • Verdeel de sla over 4 borden en schik er afwisselend roze en gele grapefruitpartjes omheen
    • Verwijder het koraal van de Sint-Jacobsvruchten, halveer ze in ronde schijven en dep die met keukenpapier droog
    • Haal de Sint-Jacobsvruchten door de bloem en klop de overtollige bloem eraf
    • Smelt een klontje boter en bak de Sint-Jacobsvruchten daarin 15 seconden aan elke kant
    • Kruid met peper en zout, flambeer met de cointreau en blus af met het grapefruitsap
    • Schik per persoon 3 Sint-Jacobsschijfjes op de sla, lepel er de saus over en bestrooi met bieslook