Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 1 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
- 75 gram black label kaas
- 75 gram serranoham
- 1/2 rode ui
- Dressing:
- 2 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels notenolie
- 4 eetepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel zoetstof
- halve uitgeperste kleine limoen
- zout en peper
-
Bereiding:- De sla in kleine stukjes plukken en de rode ui in dunne ringen snijden
- Ham en kaas in kleine blokjes snijden
- Leg de sla in een mooie wijde schaal, strooi de blokjes ham en kaas over de sla en spreid de rode uien over de sla heen
- Dressing maken door alle ingrediënten goed door elkaar te kloppen
- Sprenkel de dressing over de salade