Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 175 gr Quornstukjes naturel
- 2 eieren
- Snufje zout
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- 4 eetlepels sesamolie
- 1 geplukte krop romaanse sla of lollo biondo
- 100 gr zwarte (Kalamata) olijven
- 10 gedroogde tomaten op olie in reepjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel (frambozen)azijn
- 50 gr dun geschaafde pecorino of Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels oreganoblaadjes
-
Bereiding:- Klop de eieren in een diep bord met wat zout los
- Haal de stukjes Quorn door het ei en rol ze daarna door de esamzaadjes
- Verhit 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes
Quorn rondom goudbruin - Verdeel de sla over 4 borden met daarop de olijven en de reepjes tomaat en verdeel daar
de stukjes sesam-Quorn over - Klop in een kommetje 2 eetlepels sesamolie met de olijfolie, de frambozenazijn en een
snufje zout tot een dressing - Sprenkel de dressing over de salade en garneer met de plakjes kaas en
oreganoblaadjes