Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 175 gr Quornstukjes naturel
    • 2 eieren
    • Snufje zout
    • 4 eetlepels sesamzaadjes
    • 4 eetlepels sesamolie
    • 1 geplukte krop romaanse sla of lollo biondo
    • 100 gr zwarte (Kalamata) olijven
    • 10 gedroogde tomaten op olie in reepjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel (frambozen)azijn
    • 50 gr dun geschaafde pecorino of Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels oreganoblaadjes


  • Bereiding:

    • Klop de eieren in een diep bord met wat zout los
    • Haal de stukjes Quorn door het ei en rol ze daarna door de esamzaadjes
    • Verhit 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes
      Quorn rondom goudbruin
    • Verdeel de sla over 4 borden met daarop de olijven en de reepjes tomaat en verdeel daar
      de stukjes sesam-Quorn over
    • Klop in een kommetje 2 eetlepels sesamolie met de olijfolie, de frambozenazijn en een
      snufje zout tot een dressing
    • Sprenkel de dressing over de salade en garneer met de plakjes kaas en
      oreganoblaadjes