Aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 350 gr bataat gekookt en in blokjes gesneden
    • 1 dl magere yoghurt
    • 4 sla-uitjes gesneden in kleine stukjes
    • 1/2 komkommer geschild en in kleine stukjes gesneden
    • 1 krop sla
    • 4 eetl klein gesneden koriander
    • 1 eetl tandoori-kruiden
    • 1/2 thl knoflookpoeder
    • 1 thl gemberpoeder
    • peper/zout naar smaak
    • Wat (cherry-)tomaatjes en 2 takjes kariander voor de garnering


  • Bereiding:
    • Bataat in schaal doen met komkommer, ui en van de sla enkele blaadjes in dunne reepjes
      gesneden er ook bij doen.
    • Alle kruiden door de yoghurt roeren en mengen met de bataat.
    • Rest van de sla over twee bordjes verdelen(eventueel ook klein gesneden) garneren met
      takje koriander en wat cherrytomaatjes.
    • Lekker met geroosterd volkorenbrood.