Aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 350 gr bataat gekookt en in blokjes gesneden
- 1 dl magere yoghurt
- 4 sla-uitjes gesneden in kleine stukjes
- 1/2 komkommer geschild en in kleine stukjes gesneden
- 1 krop sla
- 4 eetl klein gesneden koriander
- 1 eetl tandoori-kruiden
- 1/2 thl knoflookpoeder
- 1 thl gemberpoeder
- peper/zout naar smaak
- Wat (cherry-)tomaatjes en 2 takjes kariander voor de garnering
- Bereiding:
- Bataat in schaal doen met komkommer, ui en van de sla enkele blaadjes in dunne reepjes
gesneden er ook bij doen. - Alle kruiden door de yoghurt roeren en mengen met de bataat.
- Rest van de sla over twee bordjes verdelen(eventueel ook klein gesneden) garneren met
takje koriander en wat cherrytomaatjes. - Lekker met geroosterd volkorenbrood.
- Bataat in schaal doen met komkommer, ui en van de sla enkele blaadjes in dunne reepjes