Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr vis en schaaldieren, bijvoorbeeld 250 gr garnalen en krab en 250 gr
    • Gepocheerde fijne vis (tong of tarbot)
    • 3 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels sherry
    • 6 blaadjes gelatine
    • 10 gevulde olijven
    • 2 hardgekookte eieren
    • 1 rode en 1 groene paprika
    • 1 tomaat
    • Zout
    • Peper
    • 1/4 liter slagroom
    • (Tomatenketchup)


  • Bereiding:

    • Verdeel de vis en de krab in stukjes, verwijder de graten en laat de garnalen heel
    • Stuif er wat peper en zout over en voeg de sherry en het citroensap toe
    • Schep alles even om en laat het 1/2 uur koel staan
    • Week de gelatine in koud water, knijp ze goed uit en los ze op in weinig heet water
    • Voeg de in plakjes gesneden olijven, de fijngemaakte harde eieren, de in zeer dunne reepjes gesneden paprika, de gepelde en in stukjes gesneden tomaat en wat zout en peper aan de gemarineerde vis toe en roer er dan de opgeloste gelatine door
    • Klop de slagroom stijf (wilt u een roze kleur, voeg dan wat tomatenketchup toe) en schep de slagroom door het mengsel
    • Breng dit over in een bevochtigde ringvorm en laat het in 3 uur stijf worden
    • Stort de vorm op een met slablaadjes bedekte schaal en vul de holte met pittig aangemaakte sla