aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 500 gr in flinke blokken gesneden magere runderlappen

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1 uitgeperst teentje knoflook

    • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

    • 2 theelepel gedroogde oregano

    • 2 theelepels paprikapoeder

    • 6 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

    • Zout

    • Peper

    • 500 gr geschilde en in stukken gesneden aardappelen

    • 150 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt


  • Bereiding:


    • Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken vlees rondom lichtbruin

    • Voeg de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de fijngehakte peterselie, de oregano en het paprikapoeder toe

    • Bak alles onder voortdurend omscheppen 4 minuten

    • Voeg de stukjes tomaat en het zout en peper toe

    • Draai de hittebron laag, leg het deksel op de pan en laat het mengsel 1 1/4 uur zachtjes stoven

    • Voeg tijdens het stoven eventueel een scheutje water toe als het gerecht te droog mocht worden

    • Voeg de stukken aardappel toe en stoof deze ca. 30 minuten mee tot alles gaar is

    • Voeg de maiskorrels toe en laat deze 5 minuten meewarmen

    • Serveer de stoofschotel in een schaal