aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
500 gr in flinke blokken gesneden magere runderlappen -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
1 uitgeperst teentje knoflook -
1 eetlepel fijngehakte peterselie -
2 theelepel gedroogde oregano -
2 theelepels paprikapoeder -
6 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten -
Zout -
Peper -
500 gr geschilde en in stukken gesneden aardappelen -
150 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt
-
-
Bereiding:-
Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken vlees rondom lichtbruin -
Voeg de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de fijngehakte peterselie, de oregano en het paprikapoeder toe -
Bak alles onder voortdurend omscheppen 4 minuten -
Voeg de stukjes tomaat en het zout en peper toe -
Draai de hittebron laag, leg het deksel op de pan en laat het mengsel 1 1/4 uur zachtjes stoven -
Voeg tijdens het stoven eventueel een scheutje water toe als het gerecht te droog mocht worden -
Voeg de stukken aardappel toe en stoof deze ca. 30 minuten mee tot alles gaar is -
Voeg de maiskorrels toe en laat deze 5 minuten meewarmen -
Serveer de stoofschotel in een schaal
-