aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
50 gr hele walnoten -
1 fijngehakte ui -
1 chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt -
3 teentjes knoflook -
2 eetlepels rozijnen -
1 1/2 eetlepel cacaopoeder -
1/2 literblik tomaten -
Olie -
1 theelepel gemalen kaneel -
4 kruidnagels -
1 in plakjes gesneden wortel -
25 grof gehakte walnoten -
3 dl bouillon of water -
1 kg in blokjes gesneden magere runderlappen
-
-
Bereiding:-
Verwarm de oven voor op 150 graden -
Pureer de hele walnoten, de ui, chilipeper, knoflook, rozijnen, cacao en tomaten met een keukenmachine tot een gladde massa -
Verhit in een grote pan een beetje olie en roer er de kaneel en de kruidnagels door -
Voeg de wortelplakjes toe en fruit die een minuut -
Doe het tomatenmengsel en de gehakte walnoten erbij en laat het geheel al roerend 5 minuten koken -
Let op, dat het mengsel niet aanbrandt -
Voeg de bouillon of het water toe en roer alles goed door elkaar -
Verhit in een schone pan een beetje olie en bak de blokjes rundvlees rondom goudbruin -
Voeg de walnotensaus toe en roer alles weer goed door -
Giet het mengsel in een ovenvaste schaal, bak het gerecht 1 1/2 uur in de oven tot het vlees gaar is en dien het op met gekookte rijst of aardappels en verse groenten of salade
-