aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 50 gr hele walnoten

    • 1 fijngehakte ui

    • 1 chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt

    • 3 teentjes knoflook

    • 2 eetlepels rozijnen

    • 1 1/2 eetlepel cacaopoeder

    • 1/2 literblik tomaten

    • Olie

    • 1 theelepel gemalen kaneel

    • 4 kruidnagels

    • 1 in plakjes gesneden wortel

    • 25 grof gehakte walnoten

    • 3 dl bouillon of water

    • 1 kg in blokjes gesneden magere runderlappen


  • Bereiding:


    • Verwarm de oven voor op 150 graden

    • Pureer de hele walnoten, de ui, chilipeper, knoflook, rozijnen, cacao en tomaten met een keukenmachine tot een gladde massa

    • Verhit in een grote pan een beetje olie en roer er de kaneel en de kruidnagels door

    • Voeg de wortelplakjes toe en fruit die een minuut

    • Doe het tomatenmengsel en de gehakte walnoten erbij en laat het geheel al roerend 5 minuten koken

    • Let op, dat het mengsel niet aanbrandt

    • Voeg de bouillon of het water toe en roer alles goed door elkaar

    • Verhit in een schone pan een beetje olie en bak de blokjes rundvlees rondom goudbruin

    • Voeg de walnotensaus toe en roer alles weer goed door

    • Giet het mengsel in een ovenvaste schaal, bak het gerecht 1 1/2 uur in de oven tot het vlees gaar is en dien het op met gekookte rijst of aardappels en verse groenten of salade