aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 kg magere runderlappen

    • 1 schoongemaakte en in parten gesneden ui

    • 1 schoongemaakt teentje knoflook

    • 1 in plakjes gesneden worteltje

    • 1 schoongemaakte en in stukken gesneden stengel bleekselderij

    • 2 takjes peterselie

    • 1 laurierblad

    • 2 kruidnagels

    • 8 geplette zwarte peperkorrels

    • Zout
      Voor de saus:

    • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 2 schoongemaakte en kleingesneden uien

    • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

    • 6 eetlepels fijngehakte peterselie

    • 2 eetlepels azijn

    • Mespuntje suiker

    • Enkele druppeltjes tabasco

    • Peper


  • Bereiding:


    • Doe de runderlappen, de parten ui, het teentje knoflook, de plakjes wortel, de stukken bleekselderij, de takjes peterselie, het laurierblad, de kruidnagels, de peperkorrels en wat zout in
      een pan

    • Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat

    • Breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. 2 uur zachtjes koken tot het gaar is

    • Neem het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het in reepjes

    • Zeef het kookvocht en bewaar dit voor een ander gerecht

    • De saus:

    • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien 3 minuten

    • Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de azijn, de suiker en de tabasco toe

    • Breng de saus aan de kook

    • Draai de hittebron laag en laat alles 5 minuten zachtjes koken

    • Voeg de reepjes vlees toe en roer alles goed dooreen

    • Laat het gerecht door en door warm worden en maak het op smaak met wat zout en peper