aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 kg magere runderlappen -
1 schoongemaakte en in parten gesneden ui -
1 schoongemaakt teentje knoflook -
1 in plakjes gesneden worteltje -
1 schoongemaakte en in stukken gesneden stengel bleekselderij -
2 takjes peterselie -
1 laurierblad -
2 kruidnagels -
8 geplette zwarte peperkorrels -
Zout
Voor de saus: -
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
2 schoongemaakte en kleingesneden uien -
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten -
6 eetlepels fijngehakte peterselie -
2 eetlepels azijn -
Mespuntje suiker -
Enkele druppeltjes tabasco -
Peper
-
-
Bereiding:-
Doe de runderlappen, de parten ui, het teentje knoflook, de plakjes wortel, de stukken bleekselderij, de takjes peterselie, het laurierblad, de kruidnagels, de peperkorrels en wat zout in
een pan -
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat -
Breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. 2 uur zachtjes koken tot het gaar is -
Neem het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het in reepjes -
Zeef het kookvocht en bewaar dit voor een ander gerecht -
De saus: -
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien 3 minuten -
Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de azijn, de suiker en de tabasco toe -
Breng de saus aan de kook -
Draai de hittebron laag en laat alles 5 minuten zachtjes koken -
Voeg de reepjes vlees toe en roer alles goed dooreen -
Laat het gerecht door en door warm worden en maak het op smaak met wat zout en peper
-