Aantal personen: 2 – 3
-
Ingrediënten- 400 gram rundvlees
- 1 theelepel koenjit
- 1 rode ui
- 1 theelepel kardemom
- 4 teentjes knoflook
- 3 kruidnagels
- 1 groene paprika
- 3 laurierbladeren
- 1 blikje tomaten puree
- stukje sereh
- 1 rode lombok, in ringetjes
- 1 theelepel cayennepeper
- stukje pandan blad
- 2 theelepels djinten
- scheutje witte wijnazijn
- 2 theelepels kerriepoeder
- stukje kaneel
- 2 theelepels ketoembar
- olijfolie
- zout naar smaak
-
Bereiding:- Bak de ui lichtjes bruin
- Voeg daarna de kardemom, de lombok, de kaneel, de kruidnagels, de sereh, pandan blad en de laurier toe
- Bak het geheel ongeveer 2 minuten
- Snijd het vlees in kleine stukken
- Voeg dit met de nog overige ingrediënten toe en bak het geheel op een middelgrote vlam tot het vlees gaar is
- Daarna op een lage vlam nog laten sudderen
- Voor het serveren de kruidnagels, laurier en pandan blad verwijderen