Aantal personen: 2 – 3


  • Ingrediënten

    • 400 gram rundvlees
    • 1 theelepel koenjit
    • 1 rode ui
    • 1 theelepel kardemom
    • 4 teentjes knoflook
    • 3 kruidnagels
    • 1 groene paprika
    • 3 laurierbladeren
    • 1 blikje tomaten puree
    • stukje sereh
    • 1 rode lombok, in ringetjes
    • 1 theelepel cayennepeper
    • stukje pandan blad
    • 2 theelepels djinten
    • scheutje witte wijnazijn
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • stukje kaneel
    • 2 theelepels ketoembar
    • olijfolie
    • zout naar smaak


  • Bereiding:

    • Bak de ui lichtjes bruin
    • Voeg daarna de kardemom, de lombok, de kaneel, de kruidnagels, de sereh, pandan blad en de laurier toe
    • Bak het geheel ongeveer 2 minuten
    • Snijd het vlees in kleine stukken
    • Voeg dit met de nog overige ingrediënten toe en bak het geheel op een middelgrote vlam tot het vlees gaar is
    • Daarna op een lage vlam nog laten sudderen
    • Voor het serveren de kruidnagels, laurier en pandan blad verwijderen