aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 750 gr in niet al te kleine blokken gesneden magere runderlappen

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1 dl bouillon

    • 1 dl droge witte wijn

    • Zout

    • Peper

    • 1 geschilde, van het klokhuis ontdane en in stukjes gesneden appel

    • 1 geschilde, van het klokhuis ontdane en in stukjes gesneden peer

    • 2 geschilde, ontpitte en in stukjes gesneden perziken

    • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

    • 1 theelepel suiker

    • 1,25 dl slagroom


  • Bereiding:


    • Verhit 3 eetlepels van de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom lichtbruin

    • Voeg de kleingesneden ui toe en bak deze even mee

    • Voeg de bouillon, de witte wijn en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ñ 2 uur zachtjes sudderen tot het gaar is

    • Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan, leg het op een schaal en houd het warm

    • Verhit de rest van de olie in een pan

    • Voeg de stukjes appel, peer, perzik en tomaat toe en fruit de vruchten onder voortdurend omscheppen 2 minuten

    • Voeg de suiker en zoveel van het stoofvocht van het vlees toe dat het fruit net onder staat

    • Breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vruchtenmengsel 15 minuten zachtjes koken

    • Pureer het mengsel in een foodprocessor of andere keukenmachine

    • Doe de puree terug in de pan en voeg de slagroom toe

    • Laat de saus onder af en toe doorroeren door en door warm worden

    • Schenk de vruchtensaus over het warm gehouden vlees en serveer het gerecht daarna onmiddellijk