aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
750 gr in niet al te kleine blokken gesneden magere runderlappen -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
1 dl bouillon -
1 dl droge witte wijn -
Zout -
Peper -
1 geschilde, van het klokhuis ontdane en in stukjes gesneden appel -
1 geschilde, van het klokhuis ontdane en in stukjes gesneden peer -
2 geschilde, ontpitte en in stukjes gesneden perziken -
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten -
1 theelepel suiker -
1,25 dl slagroom
-
-
Bereiding:-
Verhit 3 eetlepels van de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom lichtbruin -
Voeg de kleingesneden ui toe en bak deze even mee -
Voeg de bouillon, de witte wijn en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ñ 2 uur zachtjes sudderen tot het gaar is -
Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan, leg het op een schaal en houd het warm -
Verhit de rest van de olie in een pan -
Voeg de stukjes appel, peer, perzik en tomaat toe en fruit de vruchten onder voortdurend omscheppen 2 minuten -
Voeg de suiker en zoveel van het stoofvocht van het vlees toe dat het fruit net onder staat -
Breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vruchtenmengsel 15 minuten zachtjes koken -
Pureer het mengsel in een foodprocessor of andere keukenmachine -
Doe de puree terug in de pan en voeg de slagroom toe -
Laat de saus onder af en toe doorroeren door en door warm worden -
Schenk de vruchtensaus over het warm gehouden vlees en serveer het gerecht daarna onmiddellijk
-