Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr miehoen
- 500 gr mals rundvlees
- 1 ui
- 2 eieren
- 3/4 l bouillon
- 2 tl sojasaus
- 2 tl sherry
- 2 tl suiker
- 1 mespunt ve-tsin
- Zout
- 2 eetl olie
-
Bereiding:- Snijd het vlees in kleine dunne reepjes
- Roer een mengseltje van sojasaus, sherry, ve-tsin, suiker en zout
- Giet dit over het vlees, schep even goed door en laat het zo een uurtje staan, onder af en toe omscheppen
- Dompel de mihoen in de hete bouillon en laat het in twee minuten gaar worden
- Verwarm de olie en fruit hierin de fijngehakte ui en het gemarineerde vlees
- Voeg er de losgeklopte eieren bij, schep nog even om tot de eieren net gestold zijn
- Schep de mihoen in een schaal en leg het vlees erop