Aantal personen: 3
- Ingrediënten
- 750 gram runderriblappen
- zout
- versgemalen peper
- 3 fijngesneden uien
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 50 gram spekreepjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 25 gram boter
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1/2 eetlepel karwijzaad
- 2 ontvelde tomaten of 1/2 blik tomaatblokjes
- 2 groene paprika’s in reepjes
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- Bereiding:
- Dep het vlees met keukenpapier droog, snijd het in blokken van 4 x 4 cm en bestrooi die
met zout en peper. - Bak de spekjes in een ruime braadpan in de olie en de boter knapperig uit.
- Voeg de uien toe en bak ze in 3 minuten goudgeel.
- Dek de braadpan met aluminiumfolie af en leg daar het deksel op.
- Laat de uien op laag vuur in 30 minuten zacht worden en verwijder dan het
aluminiumfolie. - Roer het paprikapoeder door de uien en warm het 2 minuten mee, zonder dat het gaat
bakken. - Verwarm 0,5 liter water.
- Braad het vlees rondom aan, schenk het water erbij, voeg de knoflook en het karwijzaad
toe en roer om. - Breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan op laag vuur 1,5 uur
sudderen. - Schep de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schep de tomaatblokjes en de paprikareepjes door het vlees en laat het vlees in nog 30-60
minuten zachtjes gaar koken. - Breng de goulash op smaak met zout en peper.
- Garneer de goulash op het bord naar smaak met zure room
- Dep het vlees met keukenpapier droog, snijd het in blokken van 4 x 4 cm en bestrooi die