Aantal personen: 3

  • Ingrediënten
    • 750 gram runderriblappen
    • zout
    • versgemalen peper
    • 3 fijngesneden uien
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 50 gram spekreepjes
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 25 gram boter
    • 2 eetlepels paprikapoeder
    • 1/2 eetlepel karwijzaad
    • 2 ontvelde tomaten of 1/2 blik tomaatblokjes
    • 2 groene paprika’s in reepjes
    • 1 bekertje zure room (125 ml)

  • Bereiding:
    • Dep het vlees met keukenpapier droog, snijd het in blokken van 4 x 4 cm en bestrooi die
      met zout en peper.
    • Bak de spekjes in een ruime braadpan in de olie en de boter knapperig uit.
    • Voeg de uien toe en bak ze in 3 minuten goudgeel.
    • Dek de braadpan met aluminiumfolie af en leg daar het deksel op.
    • Laat de uien op laag vuur in 30 minuten zacht worden en verwijder dan het
      aluminiumfolie.
    • Roer het paprikapoeder door de uien en warm het 2 minuten mee, zonder dat het gaat
      bakken.
    • Verwarm 0,5 liter water.
    • Braad het vlees rondom aan, schenk het water erbij, voeg de knoflook en het karwijzaad
      toe en roer om.
    • Breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan op laag vuur 1,5 uur
      sudderen.
    • Schep de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    • Schep de tomaatblokjes en de paprikareepjes door het vlees en laat het vlees in nog 30-60
      minuten zachtjes gaar koken.
    • Breng de goulash op smaak met zout en peper.
    • Garneer de goulash op het bord naar smaak met zure room