aantal personen: 8


  • Ingrediënten:


    • Voor de marinade:

    • 1 fles rode wijn (75 cl)

    • Sap van 1 citroen

    • 5 takjes peterselie

    • 1 takje tijm

    • 2 laurierblaadjes

    • 2 kruidnagels

    • 1 ui

    • 1 sinaasapel

      Voor de bereiding:

    • 1,5 kg mals rundsstoofvlees in stukjes van ca. 2,5 cm

    • 3 uien

    • 100 g boter

    • 3 sinaasappels

    • 4 el zwarte ontpitte olijven

    • 1 el venkel in reepjes

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • 4 uur vooraf:

    • Bereid een marinade met een fles rode wijn, het sap van 1 citroen, de peterselie, de tijm, de laurier, de kruidnagels, 1 fijngehakte ui

    • Schil 1 sinaasappel met een dunschiller en snijd de schil in fijne reepjes

    • Pers de sinaasappel voeg het sap samen met de schil bij de marinade

    • Laat het vlees gedurende ca. 4 uur in de marinade liggen

      Op het moment zelf:


    • Schep het vlees uit de marinade en dep het droog

    • Zeef de marinade en bewaar ze

    • Pel de uien en snijd ze fijn

    • Smelt 100 g boter, bak hierin het vlees en voeg ook de gesneden uien toe

    • Bak tot de uien glazig zijn, het vlees mag niet te bruin worden

    • Breng ondertussen de gezeefde marinade aan de kook, giet dit over het vlees en laat gedurende 2 uur gaarsudderen onder gesloten deksel

    • Schil de sinaasappelen dun en snijd de schil in fijne reepjes van 2 mm dikte en 2 cm lengte

    • Blancheer de reepjes gedurende 10 minuten in 1 liter kokend water

    • Verwijder uit de geschilde sinaasappelen de vruchtvleessegmentjes

    • Laat hiervoor een scherp mesje langs de velletjes van de sinaasappel glijden en vang het sap op

    • Haal het gaar geworden vlees uit en voeg het sinaasappelsap bij het kookvocht

    • Laat de marinade tot 1/3 inkoken

    • Voeg daarna het vlees samen met de olijven en de venkel erbij Laat het geheel nog 5 minuten sudderen

    • Dien op in een schotel en versier met de geblancheerde reepjes sinaasappelschil en sinaasappelpartjes

    • Geef er aardappelen of deegwaren bij