aantal personen: 8
-
Ingrediënten:-
Voor de marinade: -
1 fles rode wijn (75 cl) -
Sap van 1 citroen -
5 takjes peterselie -
1 takje tijm -
2 laurierblaadjes -
2 kruidnagels -
1 ui -
1 sinaasapel
Voor de bereiding: -
1,5 kg mals rundsstoofvlees in stukjes van ca. 2,5 cm -
3 uien -
100 g boter -
3 sinaasappels -
4 el zwarte ontpitte olijven -
1 el venkel in reepjes -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
4 uur vooraf: -
Bereid een marinade met een fles rode wijn, het sap van 1 citroen, de peterselie, de tijm, de laurier, de kruidnagels, 1 fijngehakte ui -
Schil 1 sinaasappel met een dunschiller en snijd de schil in fijne reepjes -
Pers de sinaasappel voeg het sap samen met de schil bij de marinade -
Laat het vlees gedurende ca. 4 uur in de marinade liggen Op het moment zelf: -
Schep het vlees uit de marinade en dep het droog -
Zeef de marinade en bewaar ze -
Pel de uien en snijd ze fijn -
Smelt 100 g boter, bak hierin het vlees en voeg ook de gesneden uien toe -
Bak tot de uien glazig zijn, het vlees mag niet te bruin worden -
Breng ondertussen de gezeefde marinade aan de kook, giet dit over het vlees en laat gedurende 2 uur gaarsudderen onder gesloten deksel -
Schil de sinaasappelen dun en snijd de schil in fijne reepjes van 2 mm dikte en 2 cm lengte -
Blancheer de reepjes gedurende 10 minuten in 1 liter kokend water -
Verwijder uit de geschilde sinaasappelen de vruchtvleessegmentjes -
Laat hiervoor een scherp mesje langs de velletjes van de sinaasappel glijden en vang het sap op -
Haal het gaar geworden vlees uit en voeg het sinaasappelsap bij het kookvocht -
Laat de marinade tot 1/3 inkoken -
Voeg daarna het vlees samen met de olijven en de venkel erbij Laat het geheel nog 5 minuten sudderen -
Dien op in een schotel en versier met de geblancheerde reepjes sinaasappelschil en sinaasappelpartjes -
Geef er aardappelen of deegwaren bij
-