aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 kalfsstaart -
1 ui -
1 prei -
1/4 knolselder -
4 teentjes knoflook -
4 laurierblaadjes -
1 takje tijm -
1 kg runderribstuk met been -
1 gespleten mergpijp -
1 aubergine -
1 courgette -
Boter -
2 el olijfolie -
1 rood bietje (kant en klaar) -
Peper -
Zout
Voor het garnituur: -
4 groene laurierblaadjes
-
-
Bereiding:-
Vraag aan uw slager om de kalfsstaart in 4 stukken te verdelen -
Pel de ui en snijd hem in stukken -
Maak de prei en de knolselder schoon, was ze en snijd ze in stukken -
Doe 2 liter water in een kookpot en breng dit, samen met de groentestukken, aan de kook -
Pel de teentjes knoflook en voeg ze, samen met de laurierblaadjes en de tijm, bij de groenten -
Voeg er, als het water kookt, het ribstuk, de mergpijp en de kalfsstaart aan toe -
Breng opnieuw aan de kook en schuim de bouillon af -
Laat hem ca 1.5 uur koken -
Schep het vlees uit de kookpot en giet de bouillon door een zeef -
Laat het ribstuk ca 15 minuten rusten, ontbeen het en snijd het in reepjes -
Schil ondertussen de aubergine en de courgette en snijd beide groenten in dobbelsteentjes -
Verwarm 1 el boter met 1 el olijfolie en bak, op een hoog vuur en onder voortdurend roeren, de groenteblokjes krokant gaar -
Houd ze warm -
Snijd het rode bietje in stukjes en voeg deze bij de gezeefde bouillon -
Mix de bouillon vervolgens fijn, breng verder op smaak met peper en zout en houd hem warm -
Voeg de stukjes kalfsstaart bij de bouillon zodat deze ook warm blijven -
Verwarm nogmaals 1 el boter met 1 el olijfolie en bak de vleesreepjes tot ze krokant zijn -
Vermeng het vlees met de groenten en verdeel deze bereiding over 4 warme borden -
Leg er een stukje kalfsstaart op -
Lepel wat bouillon naast de vleesbereiding en serveer de rest, apart, in een soepkommetje -
Serveer deze heerlijke stoofpot met brood
-