aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 kalfsstaart

    • 1 ui

    • 1 prei

    • 1/4 knolselder

    • 4 teentjes knoflook

    • 4 laurierblaadjes

    • 1 takje tijm

    • 1 kg runderribstuk met been

    • 1 gespleten mergpijp

    • 1 aubergine

    • 1 courgette

    • Boter

    • 2 el olijfolie

    • 1 rood bietje (kant en klaar)

    • Peper

    • Zout
      Voor het garnituur:

    • 4 groene laurierblaadjes


  • Bereiding:


    • Vraag aan uw slager om de kalfsstaart in 4 stukken te verdelen

    • Pel de ui en snijd hem in stukken

    • Maak de prei en de knolselder schoon, was ze en snijd ze in stukken

    • Doe 2 liter water in een kookpot en breng dit, samen met de groentestukken, aan de kook

    • Pel de teentjes knoflook en voeg ze, samen met de laurierblaadjes en de tijm, bij de groenten

    • Voeg er, als het water kookt, het ribstuk, de mergpijp en de kalfsstaart aan toe

    • Breng opnieuw aan de kook en schuim de bouillon af

    • Laat hem ca 1.5 uur koken

    • Schep het vlees uit de kookpot en giet de bouillon door een zeef

    • Laat het ribstuk ca 15 minuten rusten, ontbeen het en snijd het in reepjes

    • Schil ondertussen de aubergine en de courgette en snijd beide groenten in dobbelsteentjes

    • Verwarm 1 el boter met 1 el olijfolie en bak, op een hoog vuur en onder voortdurend roeren, de groenteblokjes krokant gaar

    • Houd ze warm

    • Snijd het rode bietje in stukjes en voeg deze bij de gezeefde bouillon

    • Mix de bouillon vervolgens fijn, breng verder op smaak met peper en zout en houd hem warm

    • Voeg de stukjes kalfsstaart bij de bouillon zodat deze ook warm blijven

    • Verwarm nogmaals 1 el boter met 1 el olijfolie en bak de vleesreepjes tot ze krokant zijn

    • Vermeng het vlees met de groenten en verdeel deze bereiding over 4 warme borden

    • Leg er een stukje kalfsstaart op

    • Lepel wat bouillon naast de vleesbereiding en serveer de rest, apart, in een soepkommetje

    • Serveer deze heerlijke stoofpot met brood