aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
500 gr appelen (goudreinetten) -
7 el kristalsuiker -
1 kaneelstok -
1 ui -
Boter -
500 gr rundslever (in 1 stuk) -
100 gr mager spek -
1 takje tijm -
1 laurierblaadje -
1 kleine rode kool -
3 el appelazijn -
2 el gehakte peterselie -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes -
Doe de appelen samen met de suiker en de kaneel in een pan en overgiet met 1 dl water -
Laat op een zacht vuurtje tot moes pruttelen en roer regelmatig om -
Snipper ondertussen de ui -
Smelt een nootje boter en braad hierin de rundslever en de uisnippers -
Voeg er het in reepjes gesneden spek, de tijm, de laurier en peper aan toe en laat onder gesloten deksel 15 a 20 minuten stoven -
Maak ondertussen de rode kool schoon en snipper hem fijn -
Haal de lever en het spek uit de pan en houd ze warm -
Deglaceer de pan met de appelazijn en vermeng met de gesnipperde rode kool -
Snijd de lever in 8 plakjes, schik er telkens 2 in het midden van elk bord en leg er enkele reepjes spek op -
Schik de appelmoes aan de ene kant en de koolsla aan de andere -
Strooi de peterselie over het vlees en serveer met brood of gekookte aardappelen
-