aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 500 gr appelen (goudreinetten)

    • 7 el kristalsuiker

    • 1 kaneelstok

    • 1 ui

    • Boter

    • 500 gr rundslever (in 1 stuk)

    • 100 gr mager spek

    • 1 takje tijm

    • 1 laurierblaadje

    • 1 kleine rode kool

    • 3 el appelazijn

    • 2 el gehakte peterselie

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes

    • Doe de appelen samen met de suiker en de kaneel in een pan en overgiet met 1 dl water

    • Laat op een zacht vuurtje tot moes pruttelen en roer regelmatig om

    • Snipper ondertussen de ui

    • Smelt een nootje boter en braad hierin de rundslever en de uisnippers

    • Voeg er het in reepjes gesneden spek, de tijm, de laurier en peper aan toe en laat onder gesloten deksel 15 a 20 minuten stoven

    • Maak ondertussen de rode kool schoon en snipper hem fijn

    • Haal de lever en het spek uit de pan en houd ze warm

    • Deglaceer de pan met de appelazijn en vermeng met de gesnipperde rode kool

    • Snijd de lever in 8 plakjes, schik er telkens 2 in het midden van elk bord en leg er enkele reepjes spek op

    • Schik de appelmoes aan de ene kant en de koolsla aan de andere

    • Strooi de peterselie over het vlees en serveer met brood of gekookte aardappelen