aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 kg rundskarbonade zonder been

    • Boter

    • 2 uien

    • 1 stronk witlof

    • 1 dikke peterseliewortel

    • 7.5 dl beaujolais

    • 2 grote tomaten

    • 8 grote tuinbonen

    • 125 gr zure room

    • 16 druppels tabasco

    • 1 el bloem

    • Bonekruid

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm en bak deze even in een nootje boter

    • Kruid met peper en zout en schep het vlees in een sudderpot

    • Pel de uien en maak het witlof schoon

    • Snipper beide groenten fijn en bak deze even in de vleesbraadpan

    • Was de peterseliewortel

    • Voeg de groentesnippers, samen met de peterseliewortel, bij het vlees en overgiet met 3/4 van de wijn

    • Laat de bereiding ca 1.5 uur zachtjes gaar sudderen

    • Giet er eventueel de rest van de wijn bij

    • Pel de tomaten, halveer ze en keer ze om zodat ze goed kunnen uitlekken

    • Haal ondertussen de tuinbonen uit de peultjes en verwijder ook het harde vliesje van de bonen

    • Was ze

    • Stoof de tuinbonen beetgaar in een nootje boter en breng ze op smaak met bonekruid en zout

    • Houd ze warm

    • Bet de tomaten droog op keukenpapier, schep er wat zure room op en doe er 4 druppels tabasco op

    • Vermeng 1 eetlepel boter met de bloem en bind hiermee de saus van het stoofvlees

    • Schep het vlees op de borden, plaats de tomaat in het midden en leg er een kroontje van tuinbonen op

    • Serveer dit gerechtje met gebakken Parijse aardappelbolletjes en drink er een glaasje Beaujolais Villages van het vorig jaar bij