aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 kg rundskarbonade zonder been -
Boter -
2 uien -
1 stronk witlof -
1 dikke peterseliewortel -
7.5 dl beaujolais -
2 grote tomaten -
8 grote tuinbonen -
125 gr zure room -
16 druppels tabasco -
1 el bloem -
Bonekruid -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm en bak deze even in een nootje boter -
Kruid met peper en zout en schep het vlees in een sudderpot -
Pel de uien en maak het witlof schoon -
Snipper beide groenten fijn en bak deze even in de vleesbraadpan -
Was de peterseliewortel -
Voeg de groentesnippers, samen met de peterseliewortel, bij het vlees en overgiet met 3/4 van de wijn -
Laat de bereiding ca 1.5 uur zachtjes gaar sudderen -
Giet er eventueel de rest van de wijn bij -
Pel de tomaten, halveer ze en keer ze om zodat ze goed kunnen uitlekken -
Haal ondertussen de tuinbonen uit de peultjes en verwijder ook het harde vliesje van de bonen -
Was ze -
Stoof de tuinbonen beetgaar in een nootje boter en breng ze op smaak met bonekruid en zout -
Houd ze warm -
Bet de tomaten droog op keukenpapier, schep er wat zure room op en doe er 4 druppels tabasco op -
Vermeng 1 eetlepel boter met de bloem en bind hiermee de saus van het stoofvlees -
Schep het vlees op de borden, plaats de tomaat in het midden en leg er een kroontje van tuinbonen op -
Serveer dit gerechtje met gebakken Parijse aardappelbolletjes en drink er een glaasje Beaujolais Villages van het vorig jaar bij
-