Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 250 gr bieflapjes
  • Zout
  • Peper
  • 25 gr boter
  • 2 rode uien
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 dl Kriek Lambiek (bier soort)
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 sneetje ontbijtkoek

Bereiding:

  1. Snijd het vlees in stukken van ± 3 cm en bestrooi deze met zout en peper
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ± 4 minuten rondom bruin
  3. Pel de uien, snijd ze in schijfjes en bak die ± 3 minuten met het vlees mee
  4. Haal de sperziebonen af en halveer ze
  5. Voeg de bonen, het bier en de majoraan aan het vlees toe en sudder het geheel in ± 20 minuten heel zachtjes gaar
  6. Snijd de koek in blokjes en roer de blokjes koek door het vocht
  7. Verwarm het gerecht al roerend tot het vocht is gebonden
  8. Lekker met gekookte aardappelen