Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gr bieflapjes
- Zout
- Peper
- 25 gr boter
- 2 rode uien
- 200 gr sperziebonen
- 2 dl Kriek Lambiek (bier soort)
- 1 theelepel majoraan
- 1 sneetje ontbijtkoek
Bereiding:
- Snijd het vlees in stukken van ± 3 cm en bestrooi deze met zout en peper
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ± 4 minuten rondom bruin
- Pel de uien, snijd ze in schijfjes en bak die ± 3 minuten met het vlees mee
- Haal de sperziebonen af en halveer ze
- Voeg de bonen, het bier en de majoraan aan het vlees toe en sudder het geheel in ± 20 minuten heel zachtjes gaar
- Snijd de koek in blokjes en roer de blokjes koek door het vocht
- Verwarm het gerecht al roerend tot het vocht is gebonden
- Lekker met gekookte aardappelen