aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1 1/2 kg rundstoofvlees

    • 80 gr boter

    • Peper uit de molen

    • Zout

    • Cayennepeper

    • 1 dl passievruchtennectar (maracuja)

    • 1 dl ananassap (ongezoet)

    • 100 gr cream of coconut (uit blik)

    • 400 gr langkorrelrijst

    • 1 grote of 2 kleine mango’s

    • Bosje jonge uitjes

    • Geraspte schil van 1/2 limoen

    • 3 eetlepels limoensap

    • Bosje bieslook


  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in blokjes en bak het aan alle kanten in de hete boter bruin

    • Kruid het met peper, zout en cayennepeper

    • Roer de maracuja, het ananassap en de kokoscrÅ me erdoor, leg het deksel op de pan en laat alles anderhalf uur zachtjes stoven

    • Breng intussen de rijst in dubbel zoveel water aan de kook

    • Leg het deksel op de pan en draai het vuur uit

    • Laat de rijst nog 20 minuten stomen zonder het deksel te lichten

    • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes

    • Snijd de uitjes in ringen

    • Voeg de mango’s en de uitjes 10 minuten voor het einde van de gaartijd bij het vlees en breng op smaak met limoenschil en -sap, peper en zout

    • Bestrooi met gehakte bieslook