aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 1/2 kg rundstoofvlees -
80 gr boter -
Peper uit de molen -
Zout -
Cayennepeper -
1 dl passievruchtennectar (maracuja) -
1 dl ananassap (ongezoet) -
100 gr cream of coconut (uit blik) -
400 gr langkorrelrijst -
1 grote of 2 kleine mango’s -
Bosje jonge uitjes -
Geraspte schil van 1/2 limoen -
3 eetlepels limoensap -
Bosje bieslook
-
-
Bereiding:-
Snijd het vlees in blokjes en bak het aan alle kanten in de hete boter bruin -
Kruid het met peper, zout en cayennepeper -
Roer de maracuja, het ananassap en de kokoscrÅ me erdoor, leg het deksel op de pan en laat alles anderhalf uur zachtjes stoven -
Breng intussen de rijst in dubbel zoveel water aan de kook -
Leg het deksel op de pan en draai het vuur uit -
Laat de rijst nog 20 minuten stomen zonder het deksel te lichten -
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes -
Snijd de uitjes in ringen -
Voeg de mango’s en de uitjes 10 minuten voor het einde van de gaartijd bij het vlees en breng op smaak met limoenschil en -sap, peper en zout -
Bestrooi met gehakte bieslook
-