aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 gr runderlappen in blokjes -
50 gr boter -
4 dl runderconsomme (tablet) -
3 el kleine zilveruitjes -
1 eierdooier -
1 potje zure room (125 g) op kamertemperatuur -
1 blikje tomatenpuree (68 g) -
Zout -
Peper -
1 pakje aardappelpuree ‘Garni’ (Maggi) -
2 dl melk -
2 el fijngehakte peterselie -
3 el broodkruimels -
Ingevette ovenschaal
-
-
Bereiding:-
Vlees in 25 g boter rondom bruin bakken -
Bouillon toevoegen -
Met deksel op de pan 1 uur zachtjes laten stoven -
Uitjes erbij doen -
Eierdooier losroeren met zure room en tomatenpuree -
4 eetl. hete saus erdoor roeren en mengsel voorzichtig door saus roeren -
Niet meer laten koken -
Ragout op smaak brengen met peper en zout -
Intussen aardappelpuree met melk en 3,5 dl water volgens gebruiksaanwijzing bereiden -
Peterselie erdoor scheppen -
Oven voorverwarmen op 200 graden -
In schaal lagen ragout en puree scheppen, eindigen met puree -
Bestrooien met broodkruim en 25 g boter in klontjes erover verdelen -
In midden van oven 20 min. verwarmen
-