aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 400 gr runderlappen in blokjes

    • 50 gr boter

    • 4 dl runderconsomme (tablet)

    • 3 el kleine zilveruitjes

    • 1 eierdooier

    • 1 potje zure room (125 g) op kamertemperatuur

    • 1 blikje tomatenpuree (68 g)

    • Zout

    • Peper

    • 1 pakje aardappelpuree ‘Garni’ (Maggi)

    • 2 dl melk

    • 2 el fijngehakte peterselie

    • 3 el broodkruimels

    • Ingevette ovenschaal


  • Bereiding:


    • Vlees in 25 g boter rondom bruin bakken

    • Bouillon toevoegen

    • Met deksel op de pan 1 uur zachtjes laten stoven

    • Uitjes erbij doen

    • Eierdooier losroeren met zure room en tomatenpuree

    • 4 eetl. hete saus erdoor roeren en mengsel voorzichtig door saus roeren

    • Niet meer laten koken

    • Ragout op smaak brengen met peper en zout

    • Intussen aardappelpuree met melk en 3,5 dl water volgens gebruiksaanwijzing bereiden

    • Peterselie erdoor scheppen

    • Oven voorverwarmen op 200 graden

    • In schaal lagen ragout en puree scheppen, eindigen met puree

    • Bestrooien met broodkruim en 25 g boter in klontjes erover verdelen

    • In midden van oven 20 min. verwarmen