aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 400 gr runderlappen van rib-, lende- of sukadestuk
    • 3-4 gr zout
    • Peper of mosterd
    • 100 gr boter
    • 1/2 laurierblad
    • Kruidnagels
    • 1 el azijn
    • 1 tomaat of 1 eetlepel tomatenpuree of1-2 gesnipperde zure appels


  • Bereiding:

    • Wrijf de lappen in met het zout en peper of mosterd en laat het zout 10 min. intrekken
    • Laat de boter bruin worden, schroei de lappen hierin dicht en bak ze aan weerskanten snel bruin
    • Voeg de kruiden en de azijn en desgewenst de kleingesneden tomaat of de tomatenpuree of de appel toe en doe er zoveel
      water bij dat het bezinksel oplost
    • Laat het al roerend aan de kook komen en stoof het vlees op laag vuur onder af en toe keren ca. 2 uur tot het zacht is
      geworden
    • Schenk zo nodig wat water bij de jus en breng de jus weer aan de kook
    • Zo nodig kunt u de jus zeven