aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 400 gr runderlappen van rib-, lende- of sukadestuk
- 3-4 gr zout
- Peper of mosterd
- 100 gr boter
- 1/2 laurierblad
- Kruidnagels
- 1 el azijn
- 1 tomaat of 1 eetlepel tomatenpuree of1-2 gesnipperde zure appels
-
Bereiding:- Wrijf de lappen in met het zout en peper of mosterd en laat het zout 10 min. intrekken
- Laat de boter bruin worden, schroei de lappen hierin dicht en bak ze aan weerskanten snel bruin
- Voeg de kruiden en de azijn en desgewenst de kleingesneden tomaat of de tomatenpuree of de appel toe en doe er zoveel
water bij dat het bezinksel oplost - Laat het al roerend aan de kook komen en stoof het vlees op laag vuur onder af en toe keren ca. 2 uur tot het zacht is
geworden - Schenk zo nodig wat water bij de jus en breng de jus weer aan de kook
- Zo nodig kunt u de jus zeven