aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 500 gr runderlappen
    • Zout
    • Vergemalen peper
    • Boter
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 2-3 kruidnagels
    • 2-3 laurierblaadjes
    • Ontbijtkoek of kruidkoek
    • Rozijnen geweld in kruidenbitter


  • Bereiding:

    • Bestrooi de runderlappen met zout en versgemalen peper
    • Verhit een klont boter in een braadpan en braad de lappen daarin aan
    • Voeg de teentjes knoflook toe (ongepeld als ze vers zijn, gepeld als ze gedroogd zijn) en doe er de kruidnagels en de
      laurierblaadjes bij
    • Schenk er naar smaak kruidenbitter bij en water tot het vlees onder staat en laat het, onder af en toe roeren, minstens 2 uur
      sudderen
    • Maak de saus af met in kruidenbitter gewelde rozijnen en bind haar met stukjes kruidkoek of ontbijtkoek