Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 2 zoetzure augurken
- 2 uien
- 1 ei
- 250 gr rundergehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- Zout
- Peper
- 20 gr boter
- 1 dl koffieroom
- (allesbinder)
Bereiding:
- Snijd de augurken klein
- Pel de uien, snipper 1 ui fijn en snijd de andere in ringen
- Klop het ei los
- Vermeng het gehakt met de helft van het ei, het paneermeel en de tomatenpuree en voeg naar smaak zout en peper toe
- Vorm er 20 kleine balletjes van
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin
- Neem ze uit de pan en bak de uiensnippers en de uienringen al omscheppend bruin
- Roer de koffieroom erdoor
- Schep de gehaktballetjes en de augurk door de saus en laat het geheel zonder deksel nog ± 5 minuten sudderen
- Bind de saus eventueel nog met allesbinder
- Lekker met rodekoolsalade met abrikozen