Aantal personen: 2

Ingredi├źnten

  • 2 zoetzure augurken
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 250 gr rundergehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • Zout
  • Peper
  • 20 gr boter
  • 1 dl koffieroom
  • (allesbinder)

Bereiding:

  • Snijd de augurken klein
  • Pel de uien, snipper 1 ui fijn en snijd de andere in ringen
  • Klop het ei los
  • Vermeng het gehakt met de helft van het ei, het paneermeel en de tomatenpuree en voeg naar smaak zout en peper toe
  • Vorm er 20 kleine balletjes van
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin
  • Neem ze uit de pan en bak de uiensnippers en de uienringen al omscheppend bruin
  • Roer de koffieroom erdoor
  • Schep de gehaktballetjes en de augurk door de saus en laat het geheel zonder deksel nog ┬▒ 5 minuten sudderen
  • Bind de saus eventueel nog met allesbinder
  • Lekker met rodekoolsalade met abrikozen