Aantal personen: 10


  • Ingrediënten

    • Voor de bouillon:
    • 5-6 liter water
    • 750 gr runderpoulet
    • 4 kruidnagels
    • 2 uien
    • 2 wortelen
    • 1 prei
    • 1 bos selderij
    • Tijm
    • Laurier
    • Zout
    • 10 geplette peperkorrels
    • 2 teentjes knoflook
    • Peterseliestengels
    • Voor het klaren:
    • 2 wortelen
    • 1 prei
    • 1 stengel bleekselderij
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • 1 teentje knoflook
    • Tijm
    • Laurier
    • Zout
    • 5 geplette peperkorrels
    • 300 gr rundergehakt
    • 12 eiwitten
    • Voor het garnituur:
    • Het vlees van de bouillon
    • Enkele sprietjes bieslook


  • Bereiding:

    • Bouillon:
    • Breng het vlees in gezouten water aan de kook en schuim grondig af
    • Steek de kruidnagels op de uien
    • Voeg de ongesneden groenten toe
    • Schuim regelmatig af en ontvet
    • Doe de kruiden erbij en laat 1 1/2 uur trekken tot het vlees gaar is
    • Giet de soep door een puntzeef en houd het vlees in een bodempje bouillon apart
    • Klaren:
    • Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in dobbelsteentjes
    • Vermeng de dobbelsteentjes met de tomatenpuree, de geplette knoflook, de kruiden en het rundergehakt en voeg er een beetje water bij
    • Meng de losgeklopte eiwitten erdoor
    • Giet de bouillon erover, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 40 minuten trekken
    • Passeer het geheel door een natte neteldoek
    • Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en knip de bieslook fijn
    • Doe het garnituur in een soepterrine en overgiet met de kokende consommé