Aantal personen: 10
-
Ingrediënten- Voor de bouillon:
- 5-6 liter water
- 750 gr runderpoulet
- 4 kruidnagels
- 2 uien
- 2 wortelen
- 1 prei
- 1 bos selderij
- Tijm
- Laurier
- Zout
- 10 geplette peperkorrels
- 2 teentjes knoflook
- Peterseliestengels
- Voor het klaren:
- 2 wortelen
- 1 prei
- 1 stengel bleekselderij
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- Laurier
- Zout
- 5 geplette peperkorrels
- 300 gr rundergehakt
- 12 eiwitten
- Voor het garnituur:
- Het vlees van de bouillon
- Enkele sprietjes bieslook
-
Bereiding:- Bouillon:
- Breng het vlees in gezouten water aan de kook en schuim grondig af
- Steek de kruidnagels op de uien
- Voeg de ongesneden groenten toe
- Schuim regelmatig af en ontvet
- Doe de kruiden erbij en laat 1 1/2 uur trekken tot het vlees gaar is
- Giet de soep door een puntzeef en houd het vlees in een bodempje bouillon apart
- Klaren:
- Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in dobbelsteentjes
- Vermeng de dobbelsteentjes met de tomatenpuree, de geplette knoflook, de kruiden en het rundergehakt en voeg er een beetje water bij
- Meng de losgeklopte eiwitten erdoor
- Giet de bouillon erover, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 40 minuten trekken
- Passeer het geheel door een natte neteldoek
- Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en knip de bieslook fijn
- Doe het garnituur in een soepterrine en overgiet met de kokende consommé