Voor 1 1/2 – 2 liter


  • Ingrediënten:


    • 500 gram runder poulet

    • 1 stuk mergpijp of 500 gr. afsnijdsels van wild

    • 6 jeneverbessen

    • 2 teentjes knoflook

    • Ui

    • Prei

    • Wortel

    • Bleekselderij

    • 1 takje tijm

    • 1 blaadje laurier

    • 1 kruidnagel

    • 1 stukje foelie

    • Enkele takjes peterselie

  • Bereiding:


    • Het vlees in een grote pan leggen, ca. 2 liter water erbij schenken

    • Tegen de kook aan brengen en eerste 5 minuten schuim van water afscheppen

    • De fijngesneden groenten en de tijm, kruidnagel foelie en peterselie toevoegen

    • Bouillon ca. 4-5 uur zachtjes laten trekken, maar net niet koken

    • Bouillon zeven

    • Het vlees kunt u als vulling voor de soep gebruiken