Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 30 gr rucola (ook wel ‘raket’, ‘roquette’ of ‘notenkruid’)
    • 75 gr veldsla
    • 2 theelepels knoflookpuree
    • 150 gr Griekse yoghurt
    • Zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 4 bloemtortilla’s
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 200 gr Italiaanse Quornstukjes


  • Bereiding:

    • Snijd de rucola in kleine stukjes
    • Was de veldsla en verwijder de worteltjes
    • Roer de knoflookpuree door de yoghurt en voeg zout en royaal zwarte peper toe
    • Bestrijk de bloemtortilla’s met de yoghurt en strooi er de veldsla en de rucola over
    • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de Italiaanse Quornstukjes al omscheppend
      knapperig bruin
    • Verdeel de Quornstukjes over de tortilla’s, vouw 2 kanten van de tortilla’s iets naar binnen
      en rol de tortilla’s stevig op
    • Leg de tortilla’s op 4 borden en snijd ze schuin open
    • De bloemtortilla’s zijn ook warm lekker
    • Verwarm ze op een bord, afgedekt met magnetronfolie, in de magnetron, in ± 1
      minuut op vol vermogen
    • Of bak ze om en om in een droge koekenpan