• Ingrediënten:



    • 250 gr hazelnoten


    • 250 gr druiven


    • 15 gr geconfijte gehakte sinaasappelschilletjes


    • 175 gr bittere chocolade


    • 500 gr melkcouverture

  • Bereiding:



    • Verdeel de hazelnoten op een bakblik, schuif dat in een voorverwarmde oven en rooster de noten op 200 graden gedurende 10 minuten


    • Doe, als het bruine vel van de hazelnoten knapt, de noten in een zeef, laat ze enigszins afkoelen en rasp het bruine velletje eraf


    • Laat de hazelnoten afkoelen, halveer ze of deel ze in vieren en doe ze met de druiven en sinaasappelschillen in een kom


    • Breek de bittere chocolade in kleine stukjes, roer hem au-bain-marie romig, neem hem van het vuur, voeg de overige ingrediënten toe en vermeng ze met de chocolade


    • Deel met twee theelepels de massa in hoopjes op en schik ze op bakpapier (als de chocolade snel hard wordt, verwarm de massa dan weer au-bain-marie)


    • Zet de bonbons minstens een uur op een koele plaats


    • Roer de melkchocolade au-bain-marie romig


    • Doop de bonbons 1 voor 1 in de couverture, haal ze er met een klein vorkje uit en laat uitlekken


    • Schik ze op bakpapier en laat ze hard worden


    • Doe de bonbons in een goed sluitende trommel en leg ze tussen lagen bakpapier


    • Bewaar ze koel