aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 750 g rosbief

    • 2 theelepels tijm

    • 75 g boter

    • 2 dl vleesfond

    • 200 g gepelde sjalotten

    • 1 eetlepel vloeibare honing

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • Wrijf het vlees in met de helft van de tijm en braad het in 3/4 van de boter bruin en naar wens in 20-25 minuten rood of rose van binnen

    • Neem het uit de pan, pak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten

    • Doe de fond in de pan en kook alles tot de helft in

    • Halveer de sjalotten en bak ze met de rest van de boter en de tijm 5 minuten

    • Roer de honing erbij

    • Schenk de jus uit de pan bij de sjalotten, breng de saus op smaak met wat peper en zout en serveer hem bij de rosbief

    • Lekker met gegrillde aardappelpuree-rozetten en Chinese bonen