aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
750 g rosbief -
2 theelepels tijm -
75 g boter -
2 dl vleesfond -
200 g gepelde sjalotten -
1 eetlepel vloeibare honing -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Wrijf het vlees in met de helft van de tijm en braad het in 3/4 van de boter bruin en naar wens in 20-25 minuten rood of rose van binnen -
Neem het uit de pan, pak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten -
Doe de fond in de pan en kook alles tot de helft in -
Halveer de sjalotten en bak ze met de rest van de boter en de tijm 5 minuten -
Roer de honing erbij -
Schenk de jus uit de pan bij de sjalotten, breng de saus op smaak met wat peper en zout en serveer hem bij de rosbief -
Lekker met gegrillde aardappelpuree-rozetten en Chinese bonen
-