aantal personen: 2


  • IngrediĆ«nten:


    • 200 g witte druiven

    • 1 sjalotje

    • 1 takje tijm

    • 25 g boter

    • 4 plakken rosbief a la minute (200 gr)

    • Zout

    • Versgemalen zwarte peper

    • 1 dl rode wijn

    • 1 dl vleesfond

    • 1 theelepel maizena

    • 1 eetlepel groene peperbessen (potje)


  • Bereiding:


    • Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes

    • Pel het sjalotje en snipper het heel fijn

    • Ris boven een kopje de tijmblaadjes van het takje

    • Verwarm drie borden voor

    • Verhit in een koekepan de boter

    • Bak de rosbiefplakken in 1/2-1 minuut bruin, keer ze halverwege

    • Bestrooi ze met zout en peper

    • Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm

    • Bak in het bakvet de sjalot al omscheppend ca. 1 minuut

    • Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook

    • Roer de aanbaksels los en laat op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken

    • Roer in een kopje de maizena met 1 eetlepel koud water glad

    • Voeg dit al roerend aan de saus toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat

    • Roer er de druiven, tijm en peperbessen door en warm die ca. 1 minuut mee

    • Breng de saus op smaak met zout en peper

    • Leg de rosbiefplakken op twee borden en schep de druivensaus erover

    • Serveer met aardappelpuree en sperziebonen