aantal personen: 2
-
Ingrediënten:-
200 g witte druiven -
1 sjalotje -
1 takje tijm -
25 g boter -
4 plakken rosbief a la minute (200 gr) -
Zout -
Versgemalen zwarte peper -
1 dl rode wijn -
1 dl vleesfond -
1 theelepel maizena -
1 eetlepel groene peperbessen (potje)
-
-
Bereiding:-
Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes -
Pel het sjalotje en snipper het heel fijn -
Ris boven een kopje de tijmblaadjes van het takje -
Verwarm drie borden voor -
Verhit in een koekepan de boter -
Bak de rosbiefplakken in 1/2-1 minuut bruin, keer ze halverwege -
Bestrooi ze met zout en peper -
Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm -
Bak in het bakvet de sjalot al omscheppend ca. 1 minuut -
Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook -
Roer de aanbaksels los en laat op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken -
Roer in een kopje de maizena met 1 eetlepel koud water glad -
Voeg dit al roerend aan de saus toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat -
Roer er de druiven, tijm en peperbessen door en warm die ca. 1 minuut mee -
Breng de saus op smaak met zout en peper -
Leg de rosbiefplakken op twee borden en schep de druivensaus erover -
Serveer met aardappelpuree en sperziebonen
-