aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1 kg contrefilet, met bot

    • 20 g kleine uitjes

    • 20 g gesmoorde cantharellen

    • 20 g worteltjes

    • 20 g knolselderij

    • 20 g pompoen

    • 20 bloemkoolroosjes

    • Azijn

    • Olie

    • Peper

    • Zout Voor het garnituur:

    • 3 artisjokkenbodems

    • 25 g drooggekookte rijst

    • 5 g gewelde krenten

    • 10 g maïskorrels (blik)

    • 5 g gepelde rode paprika

    • 1 dessertlepel mayonaise

    • Driehoekige stukjes geblancheerde pompoen

    • Kleine maïskolfjes (blik)


  • Bereiding:


    • Kook wortel, selder, pompoen en bloemkoolroosjes half gaar, laat er koud water over stromen en marineer in azijn, olie, peper en zout

    • Braad de rosbief roze en laat afkoelen

    • Vul een savarinvorm met een doorsnee van 10 cm met gelei en laat goed opstijven.

    • Snijd de artisjokkenbodems in 2 en laat marineren

    • Meng rijst met krenten, maïskorrels en paprika; breng op smaak en vermeng met de mayonaise

    • Vul er de artisjokken mee

    • Voorzie een rechthoekige schotel van een geleispiegel

    • Stort de geleirand in het midden, maar ietsje naar voren op de schotel

    • Beleg de geleirand dakspangewijze met plakken rosbief en vul de holte in het midden op met de groentesalade, die met een beetje mayonaise werd vermengd

    • Leg de resterende rosbeef achter de geleirand

    • Decoreer het stuk vlees met pompoendriehoekjes en maïskolfjes

    • Schik aan beide kanten van het stuk vlees de plakken contrefilet in 1/4 cirkels, leg daar tenslotte de halve artisjokkenbodems voor maar laat de kwartcirkelvormen uitlopen naar de hoeken
      van de schaal