aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 kg contrefilet, met bot -
20 g kleine uitjes -
20 g gesmoorde cantharellen -
20 g worteltjes -
20 g knolselderij -
20 g pompoen -
20 bloemkoolroosjes -
Azijn -
Olie -
Peper -
Zout Voor het garnituur: -
3 artisjokkenbodems -
25 g drooggekookte rijst -
5 g gewelde krenten -
10 g maïskorrels (blik) -
5 g gepelde rode paprika -
1 dessertlepel mayonaise -
Driehoekige stukjes geblancheerde pompoen -
Kleine maïskolfjes (blik)
-
-
Bereiding:-
Kook wortel, selder, pompoen en bloemkoolroosjes half gaar, laat er koud water over stromen en marineer in azijn, olie, peper en zout -
Braad de rosbief roze en laat afkoelen -
Vul een savarinvorm met een doorsnee van 10 cm met gelei en laat goed opstijven. -
Snijd de artisjokkenbodems in 2 en laat marineren -
Meng rijst met krenten, maïskorrels en paprika; breng op smaak en vermeng met de mayonaise -
Vul er de artisjokken mee -
Voorzie een rechthoekige schotel van een geleispiegel -
Stort de geleirand in het midden, maar ietsje naar voren op de schotel -
Beleg de geleirand dakspangewijze met plakken rosbief en vul de holte in het midden op met de groentesalade, die met een beetje mayonaise werd vermengd -
Leg de resterende rosbeef achter de geleirand -
Decoreer het stuk vlees met pompoendriehoekjes en maïskolfjes -
Schik aan beide kanten van het stuk vlees de plakken contrefilet in 1/4 cirkels, leg daar tenslotte de halve artisjokkenbodems voor maar laat de kwartcirkelvormen uitlopen naar de hoeken
van de schaal
-