-
Ingrediënten:-
1 1/4 dl slagroom -
350 gr fijngesneden witte chocolade -
125 gr boter -
Merg uit 1/4 vanillestokje
Voor de afwerking: -
200 gr pure chocolade -
Geschaafde amandelen -
Poedersuiker -
Extra nodig: spuitzak met gladde spuitmond, bakpapier
-
-
Bereiding:-
Kook de slagroom, roer de chocolade erdoor en roer goed tot de chocolade is gesmolten (pas op, heel zachtjes verwarmen!) -
Klop de boter luchtig en roer die met de vanillemerg door het afgekoelde chocolademengsel -
Doe het mengsel in de spuitzak en spuit kleine bolvormige truffels op het bakpapier -
Laat de truffels goed stollen
Afwerking: -
Smelt de pure chocolade in een kom boven een pan met heet water -
Haal de truffels door de chocolade en laat ze iets afkoelen -
Rol de truffels dan door de amandelen of poedersuiker of garneer ze met een dun lijntje gesmolten witte chocolade
-