• IngrediĆ«nten:



    • 1 1/4 dl slagroom


    • 350 gr fijngesneden witte chocolade


    • 125 gr boter

    • Merg uit 1/4 vanillestokje


      Voor de afwerking:



    • 200 gr pure chocolade


    • Geschaafde amandelen


    • Poedersuiker


    • Extra nodig: spuitzak met gladde spuitmond, bakpapier

  • Bereiding:



    • Kook de slagroom, roer de chocolade erdoor en roer goed tot de chocolade is gesmolten (pas op, heel zachtjes verwarmen!)


    • Klop de boter luchtig en roer die met de vanillemerg door het afgekoelde chocolademengsel


    • Doe het mengsel in de spuitzak en spuit kleine bolvormige truffels op het bakpapier

    • Laat de truffels goed stollen


      Afwerking:



    • Smelt de pure chocolade in een kom boven een pan met heet water


    • Haal de truffels door de chocolade en laat ze iets afkoelen


    • Rol de truffels dan door de amandelen of poedersuiker of garneer ze met een dun lijntje gesmolten witte chocolade