-
Ingrediënten- 500 gr witte basterdsuiker
- 1 1/2 dl koffieroom
- 50 gr boter
- Ingevet vetvrij papier
- Ingevette metalen borstplaatvormen
-
Bereiding:- Breng de suiker en de koffieroom in een pan met dikke bodem aan de kook
en laat de suikerstroop, onder af en toe roeren, op hoog vuur inkoken tot
de stroop in draden aan een lepel blijft hangen - Roer de boter erdoor, neem de pan van het vuur en blijf roeren tot een
krassend geluid hoorbaar is - Schenk het mengsel in de met het papier beklede vormen en verwijder het
papier, zodra de borstplaat witte vlekjes krijgt - Laat de borstplaat helemaal afkoelen en verwijder de vormen
- Voeg voor chocoladeborstplaat aan de suiker 2 eetlepels cacaopoeder toe
en ga verder te werk volgens bovenstaand recept - Roer voor koffieborstplaat 3 theelepels oploskoffie door het
borstplaatmengsel
- Breng de suiker en de koffieroom in een pan met dikke bodem aan de kook