aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 25 gr boter

    • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui

    • 1 schoongemaakte en in reepjes gesneden krop sla

    • 1 liter kippebouillon

    • 1 eidooier

    • 1 dl slagroom

    • Zout

    • Peper

    • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

  • Bereiding:


    • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten

    • Voeg de reepjes sla en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken

    • Klop de eidooier in een kommetje los met de slagroom

    • Roer enkele eetlepels van de hete soep door het roommengsel

    • Roer het mengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan

    • Zorg er echter voor dat de soep niet meer kookt, daar hij dan zou kunnen schiften

    • Maak de slasoep op smaak met wat zout en peper en serveer hem bestrooid met de fijngehakte peterselie