aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
25 gr boter -
1 schoongemaakte en kleingesneden ui -
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden krop sla -
1 liter kippebouillon -
1 eidooier -
1 dl slagroom -
Zout -
Peper -
1 eetlepel fijngehakte peterselie
-
-
Bereiding:-
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten -
Voeg de reepjes sla en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken -
Klop de eidooier in een kommetje los met de slagroom -
Roer enkele eetlepels van de hete soep door het roommengsel -
Roer het mengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan -
Zorg er echter voor dat de soep niet meer kookt, daar hij dan zou kunnen schiften -
Maak de slasoep op smaak met wat zout en peper en serveer hem bestrooid met de fijngehakte peterselie
-